Skip to Content

Izjava o privatnosti

1. Općenito

Henkel Croatia d.o.o., dalje u tekstu: Henkel, poštuje privatnost svake osobe koja posjeti našu internetsku stranicu. Željeli bismo Vas obavijestiti o tome koje podatke Henkel prikuplja i kako se oni upotrebljavaju. Također ćete saznati kako možete ostvariti prava koja vam kao subjektu podataka pripadaju.

Sve izmjene ove Izjave o zaštiti podataka bit će objavljene na ovoj stranici. Tako se u svakom trenutku možete informirati o tome koje podatke prikupljamo i kako se njima koristimo.

Ova Izjava o zaštiti podataka ne odnosi se na internetske stranice dostupne putem hiperveza na Henkelovim internetskim stranicama.

2. Prikupljanje, uporaba i obrada osobnih podataka

Naziv odgovornog društva: Henkel Croatia d.o.o.

Adresa odgovornog društva: Budmanijeva 1, 10000 Zagreb, Hrvatska

Henkel osobne podatke upotrebljava prvenstveno da bi korisnicima pružio pristup ovoj internetskoj stranici. Svaka daljnja obrada podataka odvija se samo temeljem drugih zakonskih obveza ili dopuštenja ili u slučaju da dotični korisnik Henkelu da suglasnost. Henkel podatke pohranjuje i obrađuje isključivo u sljedeće svrhe:

Kada korisnici posjete internetsku stranicu, Henkel automatski prikuplja i pohranjuje određene podatke.  Ti podaci uključuju: IP adresu ili identifikaciju oznaku uređaja dodijeljene krajnjem uređaju, koje su nam potrebne radi prijenosa traženog sadržaja (npr. posebnog sadržaja, tekstova, slika i podataka o proizvodu, kao i podatkovnih datoteka za preuzimanje itd.), aktivnost korisnika u kontekstu internetske stranice, vrstu krajnjeg uređaja, vrstu korištenog preglednika, kao i datum i vrijeme korištenja.

Henkel ove podatke pohranjuje najviše 7 dana u svrhu prepoznavanja i poduzimanja mjera protiv zlouporabe.

Henkel ove podatke također upotrebljava za poboljšanje izgleda, značajki i funkcionalnosti usluge, kao i za opće administrativne poslove.

Izuzev toga, Henkel bez odgode briše ili anonimizira podatke o uporabi, uključujući IP adrese, čim oni više ne budu potrebni za prethodno navedene svrhe.

Obrada i uporaba podataka temelji se na zakonskim odredbama koje te postupke opravdavaju na temelju (1) nužnosti obrade za pružanje usluga internetske stranice; ili (2) činjenice da Henkel ima pretežni zakoniti interes za osiguravanje i unapređenje funkcionalnosti i besprijekoran rad internetske stranice te za prilagođavanje stranice potrebama korisnika.

3. Daljnja obrada osobnih podataka

a) Tablica sa zahtjevima potrošača

Možda ste unijeli svoje podatke za kontakt putem našeg obrasca za kontakt. Tim ćemo se podacima koristiti da bismo odgovorili na vaš zahtjev.

Obrada i uporaba vaših podataka temelje se na zakonskim odredbama koje opravdavaju te postupke na osnovu nužnosti obrade za obradu vašeg zahtjeva.

Ako niste dali suglasnost za pohranu vaših podataka na duže vrijeme, primjerice tijekom upravljanja odnosima s kupcima, podatke nećemo čuvati dulje nego što je potrebno za ispunjenje prethodno navedene svrhe ili koliko je nužno u slučaju primjene neke zakonske obveze zadržavanja.

4. Kolačići, pikselne oznake, distinktivna obilježja

5. Internetsko praćenje

b) Google Analytics

Ova internetska stranica upotrebljava Google Analytics, uslugu za analizu internetskih stranica koju omogućuje Google, Inc. („Google”).
U ovu se svrhu na vaše računalo instalira kolačić. Podatke koje kolačić stvara na temelju vašeg korištenja internetskom stranicom (uključujući vašu IP adresu) Google će prenijeti i pohraniti na poslužitelje u Sjedinjenim Državama.

Aktivirali smo anonimizaciju IP adrese, što znači da će Google skratiti/anonimizirati posljednji oktet IP adrese za države članice Europske unije, kao i za ostale strane Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Cijela IP adresa samo se u iznimnim slučajevima šalje Googleovim poslužiteljima u SAD-u gdje će biti skraćena.

U ime pružatelja internetske stranice Google će ove informacije upotrijebiti za potrebe ocjenjivanja vašeg korištenja internetske stranice, sastavljanja izvješća o web aktivnosti za web operatera, te pružanja drugih usluga koje se odnose na aktivnosti na internetskoj stranici i korištenje interneta pružatelju internetske stranice.
Google neće povezivati vašu IP adresu s drugim podacima s kojima raspolaže.

Prigovor na prikupljanje podataka:

Osim promjenom postavki vašeg preglednika, Googleovo prikupljanje i korištenje podacima (kolačići i IP adresa) možete onemogućiti preuzimanjem i instaliranjem priključka za preglednik koji je dostupan na adresi https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

c) Adobe Analytics

Ukoliko ste pristali, ova web stranica koristi Adobe Analytics, uslugu web analitike koju pruža Adobe Systems Software Ireland Limited (4-6 Riverwalk, City West Business Campus, Saggart, Dublin 24, Irska) (“Adobe”). U tu se svrhu na vaš uređaj instalira kolačić. Ovaj kolačić će prikupljati podatke kao što su informacije o pregledniku i uređaju, vašoj IP adresi, posjećenim web stranicama te datumu i vremenu zahtjeva poslužitelja u svrhu procjene vašeg korištenja web stranice, sastavljanja izvješća o aktivnostima web stranice za operatere web stranice i pružanja drugih usluga povezanih s aktivnosti web stranice i korištenja interneta pružatelju web stranice.

Adobe (kao voditelj obrade) može koristiti vaše podatke za bilo koju vlastitu svrhu kao što je profiliranje i povezivanje vaših podataka s drugim podacima prikupljenim o vama (npr. putem vašeg Adobe računa).

Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će poslane i obrađene od strane Adobe-a na poslužiteljima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Za ovaj prijenos podataka u treću zemlju odgovarajuća razina zaštite podataka osigurana je standardnim ugovornim klauzulama, čl. 46 GDPR, čeka se odluka Europske komisije o primjerenosti (čl. 45 GDPR).

Aktivirali smo IP anonimizaciju, što znači da se posljednji oktet (posljednji dio) IP adrese odmah sakriva kada IP adresu prikupi Adobe. Ova se anonimizacija provodi prije bilo kakve obrade IP adrese. Za potrebe statističke analize bit će dostupna samo približna lokacija. Nakon geografskog traženja, posvuda u Analyticsu IP adrese su prikrivene s :: X.X.X.X.

Dopuštanjem kolačića na Henkelovoj web stranici pristajete na korištenje gore navedenih podataka i prethodno opisanu obradu od strane Adobea.

Više informacija o privatnosti u Adobeovim uslugama možete pronaći ovdje: https://www.adobe.com/privacy/policy.html

Prigovor na prikupljanje podataka:

Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku tako da onemogućite kolačiće na našoj web stranici pod "Kolačići" u "Postavke kolačića". Ako se općenito slažete s korištenjem kolačića, ali vam nije ugodno koristiti kolačiće Adobe Analytics, možete slijediti ovu poveznicu (https://www.adobe.com/privacy/opt-out.html) i deaktivirajte Adobe Analytics prikupljanje i korištenje podataka (kolačići i IP adresa).

d) Pikselna oznaka Facebook Custom Audience

Sudjelujemo u Facebookovom programu Custom Audience koji nam omogućuje da vam prikazujemo personalizirane reklame kada ste pretplaćeni na Facebook i prijavite se na svoj račun za Facebook. Ovaj nam alat omogućuje da reklame personaliziramo na temelju vaše uporabe naše internetske stranice u svrhu prikazivanja reklama koje su prilagođene vama. U tu svrhu vašu adresu e-pošte ili broj mobitela dijelimo u indeksiranom formatu koji Facebooku, u slučaju da ste pretplaćeni, dozvoljava da vas identificira.

Prigovor na prikupljanje podataka:

Osim promjenom postavki vašeg preglednika, postavke za reklame možete prilagoditi putem postavki za Facebook ako na Facebooku ne želite primati reklame na temelju vaših interesa.

6. Prava koja vam kao subjektu podataka pripadaju / Službenik za zaštitu podataka

U bilo kojem trenutku možete ostvariti pravo na pristup svojim podacima. Osim toga, ako su ispunjeni određeni zahtjevi, možete ostvariti sljedeća prava:

  • pravo na ispravak
  • pravo na brisanje
  • pravo na ograničavanje obrade
  • pravo na podnošenje pritužbe nadležnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka
  • pravo na prenosivost (od 25. svibnja 2018.)

Pravo na prigovor

U slučaju postupaka obrade koji uključuju vaše osobne podatke, a koji se provode na temelju Henkelovog zakonitog interesa, u svakom trenutku imate pravo na prigovor protiv takve obrade svojih osobnih podataka zbog vaše specifične situacije. Henkel od obrade podataka neće odustati jedino u slučaju kada može dokazati da postoje važni razlozi za obradu koji zahtijevaju zaštitu i nadilaze vaše interese, prava i slobode ili ako ta obrada služi za potvrđivanje i ostvarivanje pravnih zahtjeva te za zaštitu od istih.

U tim slučajevima ili ako imate druga pitanja ili želje povezane s vašim osobnim podacima, pošaljite e-poštu ili pismo, Henkel Croatia d.o.o, divizija: SKP, Budmanijeva 1, 10000 Zagreb, Hrvatska (e-pošta: indola.professional@henkel.com).

7. Uporaba programskih priključaka na društvene mreže

Programski priključci (eng. „plug-in”) za različite društvene mreže ugrađeni su u naše internetske stranice. Povezane usluge pružaju određena društva („pružatelji”). Ti pružatelji uključuju:

Mrežu Facebook kojom upravlja tvrtka Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook”). Za pregled programskih priključaka na Facebook i njihov izgled posjetite sljedeću adresu: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Mrežu Twitter kojom upravlja tvrtka Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD („Twitter”). Za pregled tipki za Twitter i njihov izgled posjetite sljedeću adresu: https://about.twitter.com/

Mrežu Google+ i YouTube omogućuje     Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, Kalifornija 94043, SAD („Google”). Za pregled programskih priključaka na Google+ i njihov izgled posjetite adresu: https://developers.google.com/+/web/; za programske priključke za YouTube posjetite adresu: https://developers.google.com/youtube/subscribe/

Mrežu Instagram koju omogućuje Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, SAD („Instagram“). Za pregled programskih priključaka na Instagram i njihov izgled posjetite adresu:

Badges | Centar za pomoć Instagram

Za povećanu zaštitu vaših podataka pri posjetu našim internetskim stranicama, ovi su priključci implementirani kao „tipke s dvoklikom”. Ovaj oblik integracije osigurava da, pri pristupu nekoj od naših internetskih stranica koje sadržavaju te priključke, niste automatski povezani na poslužitelje pružatelja. Preglednik će stvoriti izravnu poveznicu na poslužitelje pružatelja samo ako aktivirate priključke i na taj način date dopuštenje za prijenos podataka. Sadržaj različitih priključaka potom se prenosi od dotičnog pružatelja izravno na vaš preglednik, a zatim se prikazuje na vašem zaslonu. 

Priključak pokazuje pružatelju kojim ste internetskim stranicama pristupili. Ako ste tijekom pregledavanja naše internetske stranice prijavljeni na svoj korisnički račun određenog pružatelja usluge, pružatelj može provjeriti vaš interes, odnosno informacije kojima pristupate, s vašim korisničkim računom. Korištenjem bilo kojih funkcija priključaka (npr. klikom na tipku „sviđa mi se”, komentiranjem) ove će se informacije također putem preglednika izravno prenositi pružatelju usluga kako bi se zadržale.

Daljnje informacije o prikupljanju i uporabi podataka koje vrše pružatelji usluge te o pravima i mogućnostima koje su vam dostupne za zaštitu privatnosti u tim okolnostima mogu se pronaći u pružateljevim pravilima o zaštiti podataka/privatnosti:

Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Facebook: http://www.facebook.com/policy.php 

Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Twitter: https://twitter.com/privacy

Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Google: https://policies.google.com/privacy

Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388/